Towergarden op school

In Amerika staan de meeste towergardens op scholen, gewoon in ieder klaslokaal om de kinderen te leren waar hun eten vandaan komt.

Wat kunnen de kinderen zelf doen?

Uitzoeken wat te kweken kan al een dingetje zijn voor ze, weten ze hoe alles smaakt? Hoe groot worden bepaalde planten? Hoe snel kun je ervan oogsten? Samenwerken om tot een mooie salade te komen, alleen het denken en praten erover is al mooi. Wat hebben planten nodig om te groeien? Wat is het voordeel van zelf kweken?

en dan gaan we natuurlijk zaaien, verschil van zaadjes, hoeveel te zaaien, wat heeft een zaadje nodig om te gaan groeien? Dagelijks zien hoe het zaadje kiemt en de zaailing groeit. Wat eet je van iedere plant en wanneer groeit deze het beste.

En oogsten is wat ze het liefste doen, ieder dag van tomaatjes of aardbeitjes snoepen, hun eigen slablaadjes voor iedere maaltijd. Dit is nou echt iets waar ze zelfs de gehele regie over zouden kunnen krijgen of kunnen leren.

Professioneel wordt er al veel op water gekweekt maar er was nog niets voor de particuliere markt, hiermee kan ieder gezin het meest verse, jaar rond zelf gekweekte, groente, kruiden en fruit kweken. Maar ook Nederlandse scholen zijn klaar voor wat stevige biologie/technologie lessen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *