Suzanne Broers

Moestuin by Suus!

De start was in Oktober 2017 toen bij ons 2 Towergardens bezorgd werden. Geen ervaring met Hydroponics maar wel een enorme passie voor gezonde voeding.

Voor ons gezin, om van te leren en om mensen te inspireren naar een gezondere lifestyle. Vanaf het begin vinden wij het geniaal. Ik heb best groene vingers maar spitten en onkruid wieden is niet mijn hobby en echt contact met je tuinplanten heb je niet.

 

Maar dit is anders vanaf het moment dat je bedenkt wat te zaaien, wat willen wij over 6 weken eten? Zeker omdat hij verticaal is en zeker omdat je ze bij de hand hebt staan, volg je wel het groeiproces en met 20 netpots per Tower kun je super gevarieerd kweken. Onbespoten verse verse groente en kruiden 365 dagen per jaar beschikbaar, maakt dat je er ook meer van eet. Even wat blaadjes sla of een takje dille op boterham of cracker maakt ook dat je altijd zo lekker eet. De smaak is perfect en zo intens.

 

Natuurlijk is het ook gewoon een moestuin waarin wel eens dingen niet lukken of ineens explosief meer produceren, het blijft de natuur. Maar met deze paar warme droge zomers hoefde ik me over verdrogen geen zorgen te maken. Towergarden neemt eigenlijk alle nadelen van een traditionele moestuin weg. En je kunt het jaar rond kweken, want gezond eten is van alle seizoenen.

In 2018 hebben we op Ibiza een Towergarden Farm bezocht en ontstaat het idee van meer Towers, hydroponic workshops en Moestuinbysuus! Niet meer te stoppen.

De eerste gezinnen met een Towergarden gaan aan de slag en zijn eveneens super enthousiast.

 

2019 staat in ons gezin in het teken van een rondreis naar Amerika. Towergarden is daar groot op scholen en in restaurants. Verder op de website zie je foto’s in San Fransisco en Los Angeles waar we een paar mooie Farms bezocht hebben. Mooie contacten en goede ideen gaan mee naar huis.

 

Terwijl we in maart 2020 op de eerste basisschool de moestuin in de klas openen staan er bij ons in huis 8 Towers opgekweekt voor shows in het buitenland. Het is bij 1 school gebleven en de productie van 8 Towers heeft de hele straat van meegegeten. In de zomer start Kinderopvang Vrijmoet, zij gaan heerlijk kweken met de kinderen, koken en eten uit de Tower.

 

In 2021 is de grote europeesche lancering en wordt de partner franchise een feit. Samenwerken met anderen om zo nog sneller met nog meer gezinnen aan de slag te gaan. Kan niet wachten! Ook hoop ik weer in dagbestedingsprojecten, op meer scholen en kinderdagverblijven welkom te zijn. Zelfvoorzienend zijn, duurzaamheid, ik zie grote toekomst voor kweken op deze manier, denk dat hier in ieder gezin plaats voor is.

Leuk dat je de website hebt bezocht, kom gerust eens kijken, sluit eens aan bij een online presentatie of volg me op de sociale media, hoor ik graag wat je ervan vind en wat jij erin zou zetten,

Gezonde groet, Suzanne Broers

Mijn Doel

Mijn missie is om iedereen makkelijk gezond te kunnen laten eten. Zelf verantwoord kweken op een eenvoudige manier

Het verticaal tuinieren komt nu ook naar Europa. Sinds jaar en dag is in de USA en in Canada Towergarden een groot succes. In vele gezinnen, op scholen, in restaurants en zelfs luchthavens zie je daar Towergardens om vele mensen te voorzien van 100% pesticidenvrij gekweekte groente en fruit.

Programma’s

Om je goed te kunnen helpen met Towergarden heb ik een drietal programma’s waaraan je kunt deelnemen, wil jij zelf gaan kweken en ook anderen hiermee helpen. Ben ik heel benieuwd naar jouw visie.

 

Educatie

Towergarden heeft een speciaal lespakket voor scholen. Ieder op zijn/haar eigen niveau leren met en van de moestuin. Zonder aandacht geen oogst! Ik informeer je ook graag over de subsidie die er is voor scholen en kinderopvang.

Ook de hydroponic workshop is een prachtige mogelijkheid om te leren het uiterste uit je nieuwe verticale moestuin te halen, de techniek erachter, de basis om te kweken.

 

Verkoopprogramma

Moestuinbysuus zoekt partners! Zoek jij een nieuwe uitdaging of wil je het inspireren met Towergarden zeker toevoegen aan jouw leven stuur me dan zeker een bericht. Leuk!

 

Zelf tuinieren met Towergarden

Niks is zo lekker en gezond dan het kweken van eigen groente, fruit en kruiden. En dat zonder dat je veel ruimte nodig hebt. Heerlijk tuinieren het hele jaar rond. Kom kijken, proeven of mee oogsten.

Zo komen we in contact

Gezond, leerzaam en leuk!