Zelfvoorzienend willen zijn.

Begin vorig jaar hoorde je daar veel minder over dan nu. Mensen willen wel die kant op en Covid heeft dit nog een extra duwtje gegeven. De hoeveelheid ruimte en tijd die je daaraan wil besteden hoeft niet veel te zijn met een oplossing als de verticale moestuin Towergarden.

Het onderhouden van een fijne volop producerende verticale moestuin kost een kwartier per week. Zoveel tijd ben je ook kwijt met het bezoek aan markt of groenteboer. Natuurlijk moet je daar wel mee bezig zijn, weten wat je wil eten, op tijd zaaien en in het groeisysteem zetten. Maar dat is zelfvoorzienend zijn, vooruit kijken.

Wat je kan gebeuren is dat het soms wat hard gaat.

Overproductie van een Towergarden kun je altijd kwijt. Iedereen wil proeven die eenmaal weet dat jij hiermee zo vers eet. En eenmaal geproefd nog makkelijker uit te delen door de excellente smaak. En er zijn allerlei manieren om een teveel aan groentes te conserveren. 

In de afgelopen jaren dat ik hiermee werk in ons gezin is onze aankopen groentes en kruiden flink terug gelopen, zo betaald hij zichzelf terug. Het afgelopen jaar heb ik me er ook prima mee vermaakt, nieuwe soorten proberen en ik had een flinke toename in de hoeveelheid Towergardens. Nu dit jaar kan ik zeggen dat ik er zeker niets van inlever.

Goed uitdenken wat wanneer en waar in de Towergarden kan ik je leren en bij helpen, zo wordt zelfvoorzienend zijn bereikbaar voor iedereen en is het een ideale Lockdown investering.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *