Vraag en antwoorden

Leuk dat er zoveel vragen komen over Towergarden, ik zal ze ook hier even toelichten, wellicht is het ook uw vraag.

Waar plaats ik de Towergarden voor de beste opbrengst? Volle zon of veel licht is een eerste vereiste voor zeer productieve voedingsgewassen. Maar extreme hitte in de zomer vraagt wellicht om halfschaduw op de dag. Zet je Towergarden op de plek die jouw de beste lijkt en hoe fijn, hij staat op wieltjes. Je hebt stroom in de buurt nodig voor de pomp en bij indoor gebruik ook voor de LED-lights. Hij moet horizontaal staan om alle wortels van de plantjes goed te kunnen bevochtigen. En je hebt water in de buurt nodig, gewoon kraanwater voldoet, GEEN onthard water of sterk chloorwater gebruiken.

Wat voeg ik toe aan het water? Towergarden mineral blend is een essentieel onderdeel van het kweeksysteem. Het werd speciaal samengesteld om de aeroponische technologie te ondersteunen voor een extreem goede plantengroei en een betere voeding met thuis gekweekte tomaten, sla, fruit en kruiden. De Towergarden mineral blend werd ontwikkeld door experts uit de hele wereld in planten EN menselijke voeding en is geschikt gemaakt voor ALLE voedings en siergewassen ook als deze gecombineerd worden in 1 toren. Iedere keer als je water toevoegt, voeg je ook de mineral blend toe. Bij de eerste levering zit natuurlijk een flinke voorraad.

Waarin kweek ik de zaailingen en hoe gaat dat? Steenwol. Daarin zaai je en daarin krijgen de plantjes hun wortels, deze passen weer in de netpotten van de Towergarden. Steenwol dient alleen voor de houvast van de wortels van de plant en heeft verder geen voedingswaarde. Je kunt elk zaad gebruiken wat je in tuincentra koopt, natuurlijk moet het wel een gewas zijn wat boven de grond groeit, je kunt er geen wortels en aardappels in kweken. Bij de eerste levering zit steenwol, zaadjes en een kiembakje waarin je de steenwol in het water zet. In de Hydroponic workshop ga je dit ook doen en leer je alles over de hoeveelheid zaadjes per netpot en wanneer hoeveel zaaien.

Mocht je nog een vraag hebben vul dan het contactformulier in en dan heb je snel antwoord.

volle zon of lig lichte plaats is eerste vereiste

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *